Rechercher
  • Forest CUBE

Investeren in een vakantiewoning voor Verhuur – Eigen gebruik.

Een investering in Onroerend goed geeft stabiliteit als belegging. Dat is reeds lang bekend, maar het extra voordeel van een Recreatief Onroerend goed is de unieke combinatie tussen verhuur en eigen gebruik.

Bij de keuze van een vakantiewoning, zijn er verschillende elementen die een invloed hebben op het rendement.

1) Heeft mijn vakantiewoning iets unieks?

2) Wie zorgt voor het dagelijkse beheer?

3) Welke zijn de jaarlijkse vaste kosten?

4) Vraagt mijn vakantiewoning veel jaarlijks onderhoud?

5) Mag ik zelf vrij gebruik maken van mijn woning?

6) Verhuur onder BTW stelsel – of als privatief vakantiehuis?
1) Heeft mijn vakantiewoning iets uniek?

Dit is één van de belangrijkste elementen die meespelen in de verhuurrentabiliteit. Er worden veel woningen verhuurd in de Belgische Ardennen. Voor een goed verzorgde vakantiewoning is het vrij gemakkelijk om huurders te vinden in de top-vakantieperiodes.

Dit zijn de duurdere periodes, dus dat geeft reeds een garantie op de goede basisopbrengst.

De bezetting van een vakantiewoning kan echter sterk uiteenlopen van 40% tot 70 à 80% op jaarbasis. Dat verschil in bezetting geeft een groot verschil in het netto-rendement.

Een vakantiewoning heeft, zoals elke woning, vaste kosten en vraagt ook wat jaarlijks onderhoud, eens die kosten betaald zijn begint het netto-rendement op te lopen. Het verschil tussen een bezetting van 40 en 70% is dus bijna alleen netto-rendement.

In de laagseizoenperiodes, is de vraag kleiner dan het aanbod. De huurders hebben dus de keuze en zullen zich snel laten leiden naar een woning die iets unieks heeft.

De Forest-Cube woningen zijn in meerdere opzichten Uniek. Huurders zoeken een deel “beleving en vakantiegevoel”, maar willen in veel gevallen ook “comfort”.

De Forest-Cubes zijn zeer moderne eco-logische woningen met een optimaal comfort van een moderne woning (drie dubbele beglazing, warmtepomp, vaatwasser, wifi, hotelbedden, smart-TV etc…)

De inrichting en het ontwerp zorgen voor de “Beleving en het gevoel” van een Tiny-House of Boomhut. Een bezoek aan een Forest-Cube zal U daar zeker aantonen.

2) Wie zorgt voor het dagelijkse beheer?

Wie zorgt voor de contacten met de huurders (dat kan oplopen tot 60 à 70 aankomsten per jaar), onthaal ter plaatse, schoonmaak, telefonische permanentie etc…..

Bij de Forest-Cubes, wordt dit allemaal voorzien via de verhuurpool. Deze wordt georganiseerd door Ardennes-Online ( Ourthe & Somme) die reeds 45 jaar actief zijn in de verhuur en beheer van vakantiewoningen.

3) Welke zijn de jaarlijkse vaste kosten?

Vaste kosten verschillen sterk van woning tot woning. Een vrijstaande woning geeft meer privacy, maar geeft ook steeds een hoge vaste kost door het tuinonderhoud, verplaatsingskosten ed…

De Forest-Cubes maken deel uit vande Mede-eigendom van het vakantiepark. De vaste kosten worden beheerd door de Syndicus en zijn al jaren stabiel rond de 1.650 euro op jaarbasis. Dit omvat ALLE vaste kosten die er zijn, behalve de belasting op het Kadastraal inkomen.

4) Vraagt mijn vakantiewoning veel jaarlijks onderhoud?

Een vakantiewoning in de verhuur wordt intensief gebruikt. Veel eigenaren maken de fout door te kiezen voor goedkope en lichte materialen en meubilair, waardoor de kosten van het jaarlijks onderhoud stijgen.

De Forest-Cube woningen zijn ontworpen met de kennis van de verhuurmarkt.

A) Het is nieuwbouw en U heeft dus ook een 10-jarige aansprakelijkheid op bouwgebreken zoals bij elke nieuwbouw.

B) De woningen zijn gebouwd met gebruik van kwaliteitsmaterialen.

- De vloer is bijvoorbeeld een vloer voor intensief gebruik, die ook gebruikt wordt in winkels en restaurants

- De zwarte panelen zijn in stratifié en dus gemakkelijk te onderhouden.

- De zwarte buitenpanelen en de douche zijn in Trespa

Al deze materialen, zijn “Goedkoop op langere termijn.” Ze zijn duurder in aankoop, maar hebben een veel langere levensduur waardoor de materialen goedkoper zijn op lange termijn.

5) Mag ik zelf vrij gebruik maken van mijn woning?

Veel vakantieparken leggen beperkingen op het eigen gebruik van de eigenaar.

Bij de Forest-Cube woningen staat de eigenaar centraal. Het eigen gebruik blijft onbeperkt en geeft zo de ideale flexibiliteit voor elk type eigenaar.

Indien de nadruk ligt op het rendement, dan wordt eigen gebruik ingeplant in de niet bezette periodes en als de nadruk ligt op eigen gebruik met de kinderen of kleinkinderen, dan kiest U ook vrij in de top-vakantieperiodes.

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de meeste eigenaren van een Forest-Cube ook combineren met de verhuur.

6) Verhuur onder BTW stelsel – of als privatief vakantiehuis?

Voor een eigenaar die de nadruk legt op het rendement is er de mogelijkheid om te verhuren onder BTW-stelsel.

Dit geeft als groot voordeel dat de 21% BTW op de aankoop van een nieuwbouw kan worden teruggevorderd en dat U slechts 6% BTW moet afstaan op de huuropbrengsten.

Maar daarnaast kan U ook weer 21% BTW terugvorderen op de kosten die U maakt voor de vakantiewoning, waardoor de netto-opbrengst eigenlijk ongeveer dezelfde blijft, terwijl de investeringskost 21% lager ligt.

Om hiervan te profiteren moet de aankoop gebeuren, ofwel op een bedrijf, ofwel door het oprichten van een éénmanszaak onder BTW-stelsel, voor het beheer van de vakantiewoning.

439 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout
  • Pinterest social Icône
  • Black Instagram Icon